• cihan.rs@gmail.com

HABER DETAYI

24 Aralık 2018 20:18

Soma’nın da Anıt Ağacı Olacak!

Soma’nın da Anıt Ağacı Olacak!

Karacakaş Mahallesi’nde 500-650 ve 425 yaşında olduğu tespit edilen üç zeytin ağacı için ‘Anıt Ağaç’statüsü almak için girişimlerde bulunan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’nun vereceği karara kilitlendi.

Soma’nın Karacakaş Mahallesi’nde 850-650 ve 425 yaşında olduğu tespit edilen üç zeytin ağaca Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından “anıt ağaç” olarak tescil edilmek için çalışmalar başladı. Köy sakinlerinin talebi doğrultusunda Celal Bayar Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi’nden gelen uzman ekip tarafından zeytin ağaçları incelendi.

Soma İlçe Tarım ve OrmanMüdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “KaracakaşMahallemizde köylülerimizin talebi doğrultusunda 3 adet Edremit cinsi zeytinağacının yaş tayinini yaptırdık. Uzman hocamızın yaptığı incelemelerneticesinde zeytin ağaçlarının 850-650 ve 425 yaşında olduğu tespit edildi. Geçmiş ile günümüz, günümüz ile gelecekarasında köprü kuran bu ağaçlarımızı anıt ağaç statüsüne almak için çalışmalarabaşladık. Denizli Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’nun vereceğikararın ardından tescillenecek” denildi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.
Soma Taksi | Soma Tesisat | Hazır Kapı| Soma Elektrik | Soma Tesisat